ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА КРАГУЈЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА КРАГУЈЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВАУ храму Успења Пресвете Богородице (Саборној цркви) у Крагујевцу у уторак 16. априла 2013. године обављена је исповест свештенства крагујевачког намесништва. Исповедник је био протојереј- ставрофор Милан Борота. Након вечерње службе и молитава свете тајне исповести прота Милан је кратко поучио браћу свештенике о покајању као основи хришћанског живота и пастирског служења, након чега је обављена исповест свештеника крагујевачког намесништва.

Светом литургијом Пређеосвећених дарова, у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица настављено је сабрање свештенства крагујевачког намесништва започето Светом тајном исповести у Саборном храму у Крагујевцу. На Светој Пређеосвећеној Литургији, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење свештеника крагујевачког намесништва, рукоположен је у чин ђакона господина Слободана Глишића из Краљева. На служби је беседио свештеник Саборне цркве јереј Зоран Врбашки који је говорио о новом животу који нам се кроз крштење дарује у Цркви причешћем и животом по светим врлинама и о остваривању хришћанског идеала јединства у љубави.

Након одслужене литургије и причешћа свештенства, у сали ресторана “Меркур” настављен је братски састанак читањем реферата на тему “Милански едикт и његове последице по Цркву”, коју је приредио сабрат свештенства крагујевачког намесништва, јереј Александар Мирковић свештеник храма Светог Саве на Аеродрому. Након његовог излагања Преосвећени владика Јован похвалио је труд јереја Александра и предао вођење састанка и дискусије ректору протојереју-ставрофору Зорану Крстићу. Братство је о овој теми након тога водило вишечасовну дискусију.

Ово сабрање завршено је трпезом љубави коју су организовали свештеници храма Светог великомученика Димитрија.

свештеник Зоран Врбашки