ДУХОВНО ВЕЧЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ

ДУХОВНО ВЕЧЕ У АРАНЂЕЛОВЦУСа благословом Преосвећеног Епископа шумадијског Г. Јована, у недељу 14. априла организована је духовна трибина у парохијском дому храма св. архангела Гаврила (Врбичка црква) у Аранђеловцу. Предавач је био јеромонах Виталије, духовник манастира Градац.

Тема овог предавања није била унапред одређена, већ је по речима о. Виталија скуп замишљен као духовно вече и разговор о вери. Сала парохијског дома Врбичке цркве била је потпуно испуњенима верницима који су у ове дане Великог поста жељни да чују речи поуке и духовног укрепљења.

Током свог получасовног излагања о. Виталије је акценат ставио на заједничко делање верника и парохијана са својим паросима на свим пољима, како духовним тако и материјалним. Добровољно давање и помагање сваког од нас у било ком послу и потреби јесте остваривање на делу Цркве као заједнице, што она управо и јесте. Свако ко има могућност и знање да нешто уради, треба да има и вољу да то покрене и оствари на корист Цркве, не чекајући да неко други, или сам свештеник то уради.

Након предавања, верници су више од сат времена постављали питања на која је о. Виталије темељно одговарао, преневши окупљенима део из свог монашког живота и искуства.

јереј Александар Миловановић