ИСПОВЕСТ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЈАСЕНИЧКОГ

ИСПОВЕСТ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЈАСЕНИЧКОГУ среду, 10. априла 2013. године, у храму Светог апостола и јеванђелисте Јована Богослова у селу Влашки До, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Литургију Пређеосвећених Дарова. Пре Свете Литургије, архимандрит Евтимије, настојатељ манастира Јошанице је по благослову нашег Архијереја исповедио свештенство јасеничког намесништва.

Поред сабраног свештенства и верника овог краја, Епископа је дочекало мноштво деце предвођене својим вероучитељем Бојаном Стојадиновићем.

Обраћајући се присутном народу Преосвећени Владика је у својој беседи истакао важност поста, молитве и покајања. Пост је духовна школа кроз коју треба сваки хришћанин да пролази у току године, у којој свако од нас треба да положи испит вере. Васкршњи пост је време када свако од нас треба да погледа у себе, у срце своје, преиспита и поправи најпре себе, а не да стално тражимо оправдања и осуђујемо другога. Само ако спознамо своју грешност и осетимо тугу у срцу своме због своје грешности, осетићемо и Васкршњу радост.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије приступило се читању реферата на тему “Победа над Максенцијем, победа хришћанства” који је написао и читао јереј Милан Кеџић, парох грчачки. После овог квалитетног рада уследила је изразито жива дискусија, у којој су учествовали готово сви свештеници. Преосвећени Владика је, као и увек, искористио ову прилику да очински поучи и посаветује своје свештенике.

јереј Ненад Петровић