МОЛИТВОМ ОСВЕЋУЈЕМО СВЕ

МОЛИТВОМ ОСВЕЋУЈЕМО СВЕУ средопосну недељу 14. априла Његово Преосвештенство Епископ Јован служио је Свету Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому. Велика радост због доласка епископа учинила је да епископа сачека око стотину деце и око педесетак верника. Његовом Преосвештенству саслуживали су ректор богословије протојереј-ставрофор отац Зоран Крстић, протојереј ставрофор отац Рајко Стефановић, протојереј ставрофор Драгослав Сенић, јереј Немања Младеновић, јереј Бранислав Матић, јереј Александар Мирковић, као и Владичин ђакон Иван Гашић и ђакон из Цркве Светог Димитрија Александар Сенић. На Литургији су певала деца дечијег црквеног хора Свети Сава, као и ученици Богословије Светог Јована Златоуста.

У пуној Цркви након прочитаног Јеванђеља Епископ се обратио народу нагласивши да молитвом освећујемо све. Вером ходимо, а не знањем. Вера је најдубље знање и она нас приводи Богу. Такође Епископ је подсетио да се ове недеље сећамо Преподобне Марије Египћанке. Управо они су пример праве вере у Бога.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После завршетка Свете Литургије Епископ је поделио свој благослов свој деци и верницима, а након тога је за све присутне било уприличено послужење. Пуно Црква на челу са својим Епископом још једном је посведочила заједницу свих верних, на једном месту окупљених око Тела Господњег у заједници љубави.

ђакон Иван Антонијевић