ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ТЕЧИЋУ

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ТЕЧИЋУУ суботу, 30. марта 2013. године, када Црква Божија прославља светог Алексија Човека Божијег, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Течићу, архијерејско намесништво левачко, у храму Преподобне мати Параскеве.

Епископу су салуживали архијерејски намесник лепенички и в. д. левачки протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, протојереј-стафрофор Душан Рајић и јереј Ненад Милојевић.

Литургијско појање увеличала су школска деца на челу са својом вероучитељицом Госпођом Биљаном Вуловић. Након прочитаног јеванђеља Преосвећени Владика обратио се верном народу кроз проповед где је говорио о томе како се треба молити. По завршетку свете Литургије уприличена је гозба љубави коју је спремио надлежни парох Огњен Гребић, јереј са својим верним народом.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У 12,00 часова у месту Брајновац Преосвећени Владика осветио је темеље за изградњу новога храма посвећеног Светоме пророку Илији, а након тога се обратио окупљеним верницима о значају изградње светога храма. Главни ктитор овога светога храма је Господин Славољуб Николић из Брајновца са својом пордицом, браћа Драган и Милан Милутиновићи који су поклонили земљиште и верни мештани.

После освећења темеља Господин Славољуб Николић припремио је гозбу љубави за све присутне.

Слободан Савковић, јереј