ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЧАЧКУ

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЧАЧКУУ суботу 16. фебруара 2013. године а на празник Светог Симеона Богопримца и Свете пророчоце Ане, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Чувар трона Епархије жичке Г. Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Вазнесења Господњег у Чачку.

Његовом Преосвештенству саслуживали су игуман студенички архимандрит Тихон, игуман вазнесењски архимандрит Тимотеј, игуман јежевачки јеромонах Герман, архијерејски намесник трнавски протојереј Саша Јоловић и још седам свештеника и пет ђакона. Пре Свете Литургије Епископ је освештао мозаик Вазнесења Господњег изнад улаза у храм, рад уметника Дејана Милосављевића, иконописца из Панчева.

Својом веома надахнутом беседом Епископ је поучио верни народ, говорећи о значају и суштини живота у Цркви и учествовању у Евхаристијоској заједници и сабрању Цркве. Посебан акценат Епископ је ставио на послушност Цркви и њеној јерархији која је Божија институција. У току Свете Литургије Епископ је у чин јерођакона рукоположио монаха Стефана, сабрата манастира Годачица код Краљева и у неколико речи подсетио на суштину Божије благодати Свете Тајне свештенства.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На крају службе Епископ је уручио Орден Светог Саве господину Миодрагу Алексићу из Чачка, дугогодишњем адвокату Епархије жичке. Потом је уследила трпеза љубави коју је приредило свештенство храма Светог Вазенсења Господњег у Чачку на којој је пригодним словом Епископа Јована поздравио старешина храма протојереј Саша Јоловић.

Презвитер Владе Г. Капларевић