САВЕТНИК ЗА КУЛТУРУ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ПОСЕТИО ЛАЗАРЕВАЦ

САВЕТНИК ЗА КУЛТУРУ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ПОСЕТИО ЛАЗАРЕВАЦУ петак, 08. фебруара 2013. године, храм Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, посетио је господин Радослав Павловић, саветник за културу председника Србије Томислава Николића и господин др Миро Чаваљуга, помоћник министра за рад и социјална питања.

У срдачном разговору са старешином храма, протојерејем Марком Митићем, и протојерејем Александром Новаковићем, гости су упознати са активностима везаним за уређење храма Светог великомученика Димитрија и простора око храма. Уважени гости су обишли крипту храма у којој се налази Спомен костурница посвећена Колубарској битци. Том приликом представљен им је план реновирања и осавремењивања изложбене поставке.

У 2013. години настављају се припреме везане за прославу стогодишњице Колубарске битке, чија ће централна прослава 2014. године бити везана за лазаревачки храм. Сарадња Цркве са државним властима од великог је значаја, као и помоћ која је обећена, како би се један овако значајан јубилеј прославио на начин који приличи и доликује жртвама оних који су своје животе положили у темеље наше државе.

свештеник Влада Димитријевић