ПРОМОЦИЈА 12. БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА “РАСТКО”

ПРОМОЦИЈА 12. БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА “РАСТКО”“У почетку беше реч...”

Основна школа “17. октобар” из Јагодине, је издала 12. по реду број школског часописа “Растко”. Да подсетимо часопис излази са благословом Његовог Преосвештенства епископа Шумадијског Г. Јована. По одобрењу директора школе г-ђе Биљане Милановић, а уз сагласност координатора за веронауку намесништва беличког епархије Шумадијске, јереја Миломира Тодоровића, главни и одговорни уредник часописа је вероучитељ Борис Милосављевић.

“У почетку беше реч...”. Она која нам кроз векове срце снажи и душу блажи, помаже да опстанемо и не посустанемо, буди доброту и човекољубље и осигурава трајање. Од најлепших и најтоплијих речи наших ђака, саткан је и овај, 12. број часописа “Растко”.

Промоција је одржана 27. 01. 2013. на Савиндан, у мултимедијалној сали ОШ “17. октобар” уз присуство многобројних гостију, ђака, наставника и вероучитеља.

У настојању да буду прави новинари - професионалци, чланови новинарске секције припремили су за читаоце ексклузивни интервју са Иваном Максимовић, добитницом сребрне медаље у стрељаштву, на Олимпијади у Лондону 2012. Као и увек, срдачна и ведра поделила је са нама своје жеље, радости, планове и очекивања.

Упознају вас са биографијом Патријарха Павла, прочитаћете шта су дарежљивост и милосрђе, сазнаћете више о празнику Сретење Господње, о почецима словенске писмености, манастиру Градац, пријатељству, племенитости, љубави.

Дванаести број Часописа “Растко”

Такође треба истаћи да је у оквиру овог броја изашао и чланак о Војиславу Илићу Млађем, професора историје Нинослава Станојловића. Војислав Илић Млађи, што се мање зна једно време живео и у Јагодини, а који је поред осталог написао најпознатију и најизвођенију песму о првом српском архиепископу ,,Свети Сава” (1889).

Уз подршку уредника, вероучитеља Бориса Милосављевића и осталих сарадника, творци часописа “Растко” доказују да су наши најбољи учитељи, а речи њихове исцељују сваки тренутак и лепшом и бољом чине нашу реалност.

Маја Алексић, професор српског језика