ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУПоводом прославе Светог Саве, Црква Св. Саве на Аеродрому, у сарадњи са ОШ “Мирко Јовановић”, организовала је светосавску академију у просторијама духовно-едукативног центра Св. Јован Златоусти. Академија је одржана у петак 25. јануара, а у наступу је учествовало око 90 људи. Препун духовни центар није могао да прими својим капацитетом све оне који су дошли на ову академију.

Организовање ове академије имало је за циљ да споји Цркву и школу и да покаже да нема потребе да буду Црква и школа одвојене, већ спојене у сваком смислу, следујући нашем Просветитељу Светом Сави.

Дивна деца, дивни људи који су све ово припремили, учинили су да се напор око ове академије уопште не примети, јер се све то претворило у једно право несебично давање свих како би ова академија заиста све нас подсетила ко је Свети Сава.

Академију је отворио старешина храма Светог Саве на Аеродрому протојереј-ставрофор отац Рајко Стефановић. За читав сценски наступ била је задужена Зорица Михајловић Ранитовић, док је за сцену била задужена Бојана Герун. 60 малишана дечијег хора Свети Сава, који сваког дана има своје нове присталице, заиста је оправдао своје постојање од пуне четири године. У овај хор прикључила су се и деца из ОШ “Мирко Јовановић” коју је водила наставница музичког Данијела Ђорђевић. Хором је дириговао ђакон Иван Антонијевић. Оркестар ове академије био је састављен од ученика ове основне школе, као и ђака богословије Свети Јован Златоусти.

На крају програма Црква Светог Саве поделила је по први пут захвалнице онима који су помагали Цркву током читаве године у фрескописању храма, као и наставницама које су ово организовале. Својим присуством ово вече је увеличао својим доласком и наш чувени песник Недељко Попадић.

На академији је било око 250 људи, што је свима нама показало да и људи подржавају овај рад Цркве и школе, тако да ћемо овим стопама духовности и просветитељства сигурно и наставити.

ђакон Иван Антонијевић