БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИСтара Милошева Црква је и ове године заједно са организацијом СВЕБОР уз покровитељство Града Крагујевца на Шумаричком језеру организовала пливање за Крст Часни, поводом Богојављења великог празника Цркве Божије.

Данашња трка је била јубиларна, десета по реду, а сваке године је све више оних који су заинтересовани да узму учешћа у овој Црквено – народној манифестацији која на Шумаричком језеру окупља више хиљада посматрача. Од првих шест кандидата пријављених прве године, ове је пријављено шездесет кандидата, а право учешћа у трци је стекло њих тридесет троје.

Након прочитане молитве и уз благослов Његовог Преосвештенства, Епископа шумадијског Г. Јована уз присуство градоначелника Града Крагујевца г. Верољуба Стевановића, пливачи су приступили води чија је температура износила једва један степен изнад нуле. Победник овогодишње трке је по други пут Борко Марић (28) физиотерапеут који постао овогодишњи Носилац Богојављенског Прелазног Крста.

Богојављенско пливање за Крст Часни у Крагујевцу је завршено проглашењем победника и доделом награда свим учесницима трке као и свима онима који су помогли одржавања ове манифестације.

протођакон Мирослав Василијевић