ЛИТУРГИЈСКО ВЕНЧАЊЕ И КРШТЕЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋ

ЛИТУРГИЈСКО ВЕНЧАЊЕ И КРШТЕЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУ понедељак 15. октобра 2012. године, на дан светог Свештеномученика Кипријана и преподобног Андреја, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каленићу.

Епископу су саслуживали архијерејски намесник лепенички протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, архијерејски намесник белички протојереј Небојша Младеновић, протојереј-ставрофор Милован Антонијевић и јереј Огњен Гребић. Литургијско славље употпуњено је појањем црквеног хора “Цар Лазар” из Крушевца.

У склопу Свете Литургије, Епископ шумадијски Г. Јован венчао је Владана Радовановића и Јелену Радовановић из Јагодине и крстио њиховог четворомесечног сина Алексеја, а врхунац сабрања је евхаристијско сједињење венчаних, новокрштеног младенца и присутних верника.

На крају Свете Литургије владика Јован је честитао младенцима венчање и крштење њиховог сина Алексеја осврнувши се на стару праксу Цркве да се венчање и крштење обавља у саставу Свете Литургије.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После литургијског сабрања славља уследила је трпеза љубави уприличена трудом господина Владана Радовановића.

Слободан Савковић, јереј