ЉУБАВ БОЖИЈА НИЈЕ ОД ОВОГА СВЕТА

ЉУБАВ БОЖИЈА НИЈЕ ОД ОВОГА СВЕТАУ четвртак 20. септембра, Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење братства овога светога храма.

Обраћајући се верном народу, Владика је рекао да је човек без љубави отуђен од Бога, али исто тако и од људи. Ако хоћемо да се одржимо у заједници Бога и људи, потребно је да волимо. Бог је створио човека за заједницу саздану од љубави. Љубав је дошљак, кога је довео Господ наш Исус Христос и све што је добро, човеку је дошло одозго. Тиме је извршена највећа диференцијација Неба и земље, тј. на оне који живе у заједници и на оне који живе сами за себе. Где год постоји љубав, ту влада ред, мир и поредак и такав човек нема непријатеља међу људима, сем себе самог и ђавола. Мржња је таква деструктиувна сила која добро претвара у зло, због чега Господ каже да ће доћи час када ће сваки који вас убије мислити да Богу службу чини. Зато се од нас тражи да зло победимо љубављу према Богу и људима, али и више од тога: љубављу и према непријатељима.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након одслужене литургије Владика је обишао завршну фазу радова у порти Цркве на санацији Звоника и обнови фасаде храма.

протођакон Мирослав Василијевић