ПРАЗНИК СПАЉИВАЊЕ МОШТИЈУ СВЕТОГ САВЕ

Милошћу Божијом, дана 10. маја 2007. године на празник Спаљивања моштију светог Саве, када је храмовна слава новоподигнуте барајевске цркве, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију уз саслужење свештенства шумадијске епархије и том приликом осветио нови иконостас у барајевском храму.

У својој беседи, Владика је истакао значај нашег првог архиепископа светога Саве и као јерарха и као просветитеља и учитеља српског рода. Владика је нагласио значај заједништва у Цркви, рекавши да је ''један хришћанин једнако ниједан хришћанин''. Том приликом је поучио народ да само кроз заједницу љубави у Цркви могу стићи до коначног циља, а то је Царство Небеско.

 

На крају Литургије, епископ Јован је пресекао славски колач, а после службе заједно са домаћинима славе, свештенством и верним народом у новоподигнутом парохијском дому посвећеном светом Симеону Мироточивом, приступио трпези љубави.

Након тога, владика је имао састанак са својим свештенством у дому првог барајевског пароха протојереја ставрофора Виде Милића. Потом су свештеници и народ испратили свог Архијереја који се упутио у село Вреоце код јереја Горана Радовановића где је крстио његовог сина Луку.

Владимир Димић, јереј