ТРЕЋЕ ШУМАДИЈСКО КЊИЖЕВНО САБИРАЛИШТЕ У ОКВИРУ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ТРЕЋЕ ШУМАДИЈСКО КЊИЖЕВНО САБИРАЛИШТЕ У ОКВИРУ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУУ четвртак 6. септембра 2012. године са почетком у 19 сати у свечаној сали Владичанског двора у Крагујевцу, одржано је Шумадијско књижевно сабиралиште.

Ово је трећи пут за редом како Саборна црква у Крагујевцу поводом своје храмовне славе организује свечаности, и у оквиру њих и књижевно вече. Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а уз покровитељство града Крагујевца братство Саборне цркве и ове године угостило је признате српске писце: из Бања Луке (Република Српска) Зорана Костића, председника Удружења књижевника Републике Српске, из Подгорице (Црна Гора) Радомира Уљаревића, из Чикага (Сједињене Америчке Државе) Ђорђа Николића, из Новог Сада Ђорђа Сладоја, из Београда Рајка Петрова Нога и Добрицу Ерића, и из Крагујевца Димитрија Николајевића.

Овом значајном културном догађају су поред великог броја крагујевчана присуствовали Преосвећени Владика Јован, свештенство намесништава крагујевачког и лепеничког, и члан Градског већа за образовање, културу и информисање господин Драгослав Милошевић.

свештеник Зоран Врбашки