НОВИ ПОСЛЕНИК НА ЊИВИ ГОСПОДЊОЈ У ЕПАРХИЈИ ШУМАДИЈСКОЈ

НОВИ ПОСЛЕНИК НА ЊИВИ ГОСПОДЊОЈ У ЕПАРХИЈИ ШУМАДИЈСКОЈСабрана око Tрпезе Господње Црква је и 26. августа, у недељу 12. по Духовима, славећи светог мученика Иполита, славила Васкрслога Христа и свето име Његово, које га је и прославило. Свети мученик Иполит, ради чијег смо се имена окупили, својим животом и својим делима је прихватио Васкрслога Христа.

На овај дан, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Крагујевцу, уз саслужење свештенства Саборног храма. После прочитаног јеванђелског зачала, јереј Срећко Зечевић, говорећи о богатом младићу који је питао Господа Христа како да заслужи живот вечни, између осталог рекао: Када му је Господ Христос рекао да распрода све своје имање сиромасима, младић је одмах схватио да би тиме себи ускратио живот на који је навикао и морао би се одрећи многих својих навика. Та жртва је била исувише велика за њега. Он није себи могао да ускрати комфор који је уживао у свом животу. Без обзира колико је његов дух тражио пут који води у вечни живот, једна мала жртва коју је он морао да учини, била је превелика за њега. Он није могао да се одрекне својих навика, он није могао да се потпуно преда Господу.

Духовна поука епископа шумадијског Г. Јована

Беседа јереја Срећка Зечевића

Верни народ је био у прилици да по милости и благодати Божијој, а по предању Светих Апостола у оквиру Свете Литургије учествује у Светој тајни рукоположења. Преосвећени Владика Јован је увео у ред клира дипломираног теолога Рашка Стјепановића. Обраћајући се верном народу и ђакону Рашку, Владика Јован је нагласио да је велика радост за Епархију шумадијску рукоположење новог посленика на њиви Господњој јер је свештенство велики дар Божији роду људском.