ОСВЕЋЕЊЕ НОВОГ ХРАМА У ЕПАРХИЈИ ШУМАДИЈСКОЈ

ОСВЕЋЕЊЕ НОВОГ ХРАМА У ЕПАРХИЈИ ШУМАДИЈСКОЈ

Православна црква 30. јула 2012. године, слави успомену на Свету великомученицу Марину – Огњену Марију, тог дана је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, осветио новоподигнут храм, који је и посвећен Свeтој великомученици Марини, у Горњој Сабанти. Овај храм подигнут је 1993. године, на месту где се налазила стара Црква из 1933. године, која је због дотрајалости срушена.

Светој Архијерејској Литургији, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, саслуживало је свештенство и монаштво епархије шумадијске, уз молитвено присуство верника.

После светог Причешћа, коме је приступио велики број верника и завршене Литургије, Владика је благословио наставак радова на храму, а потом се приступило заједничкој трпези у ресторану „Брестови и Визија“.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После завршеног освећења и Свете Архијерејске Литургије, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уручио је Архијерејску грамату признања црквено-општинском одбору Сабаначко-Ратковићком, као признање и захвалност на њиховом несебичном раду у изградњи и завршетку овог прелепог храма. Затим је уследио свечани славски ручак који је припремљен за све присутне.

 

Иван Јовановић, парох превешки