БАРАЈЕВУ У ПОХОДЕ

БАРАЈЕВУ У ПОХОДЕОвогодишња манифестација, четврта по реду, Барајеву у походе почела је на Видовдан као и предходних година, литургијом у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву коју је служио Архијерејски намесник бељанички протојереј ставрофор Видо Милић. После литургије, уследио је парастос пострадалим ратницима.

Увече, у 20 часова, приређена је свечаност. Прво су наступили барајевски предшколци који су извели свој програм. Затим је Архијерејски намесник бељанички протојереј ставрофор Видо Милић одржао поздравно слово, нагласивши значај данашњег дана и жртве Светог кнеза Лазара. У наставку програма, у два наврата, наступили су Браћа Теофиловићи са етно музиком што је изазвало највеће одушевљење присутних. Затим је на сцену ступила глумица Слободанка Боба Латиновић са предивним одломком из монодраме Некад и сад по писмима Милице Стојадиновић-Српкиње. На крају је председник барајевског културног центра Драгослав Јовичић Уча заједно са окупљеном децом свечано прогласио отворене овогодишње свечаности.

Манифестација Барајеву у походе траје до Велике Госпоине па Вас позивамо да својим присуством увеличате културна дешавања у нашем месту.