ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА БОГОСЛОВИЈЕ СВЕТОГ ЈОВАНА ЗЛАТОУСТОГ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА БОГОСЛОВИЈЕ СВЕТОГ ЈОВАНА ЗЛАТОУСТОГ  У КРАГУЈЕВЦУ

Крајем маја месеца 2012. године Богословија у Крагујевцу добила је свој интернет сајт, тако да се од сада електронским путем може пратити делатност ове црквено-просветне установе. Адреса електронске презентације Богословије је http://zlatousti.org.

Циљ представљања јавности Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу путем интернета, који, као и сваки вид комуникације у друштву, има своје предности и мањкавости, је тражење потврде да ли је рад ове просветне установе Српске православне Цркве на преношењу речи о вери и Цркви Христовој међу народ Божији утемељено на Истини и животним моделима – По плодовима њиховим познаћете их (Матеј 7, 16). Поред информација о учењу и свим аспектима живота у Богословији, ова презентација настоји да ученицима и свим заинтересованим стави на располагање теолошке, научне и уметничке текстове од значаја за духовно, богословско и интелектуално узрастање. Литература која се овде може читати често превазилази програм богословског школовања како би младе правовремено уводила у богати свет богословских и хуманистичких наука.

За садашње и бивше ученике Златоустове богословије у Крагујевцу посебно је интересантна рубрика у којој се доносе најважније вести везане за живот и рад у самој школи, односно подаци о току школовања од самог оснивања овог богословског училишта. Планирано је и да садржај интернет презентације чвршће буде повезен са програмом појединих предмета, тако да ће ученици електронски моћи да користе литературу за поједине наставне области.