ЦРКВЕНИ ХОР ОПЛЕНАЦ У ВИШЕГРАДУ

ЦРКВЕНИ ХОР ОПЛЕНАЦ У ВИШЕГРАДУСа благослов Владике Јована, а на позив КУД-а “Бикавац” из Вишеграда, Црквени Хор “Опленац” је 11. и 12. маја 2012. године учествовао на “Интернационалном Фестивалу пјесме и игре” који се и ове године по девети пут одржао у лепом градићу на Дрини –Вишеграду.

Чланови тополског хора боравили су у манастиру Добрун и Дражевини, дочекани с љубављу и гостопримством манастирске братије на челу са игуманом Оцем Јованом и мештанима овог прелепог места близу Вишеграда. На дан Св. Василија Острошког хор “Опленац”је својим појањем узео учешће у празничној Литургији, а касније тог истог дана певао на завршној манифестацији већ поменутог Фестивала.

Свакако је вредно спомена и то да је тополски хор добио позив да у септембру ове године, у оквиру манифестације “Мостови пријатељства”, која се одржава под покровитељством Европске Уније, одржи целовечерњи концерт на вишеградском мосту, наравно о трошку организатора. Даће Бог да се и овај подухват оствари. Пут у Вишеград смо остварили захваљујући помоћи тополске Општине, а на иницијативу градоначелника Г-дина Драгана Јовановића, Задужбине “Краљ Петар Први Карађорђевић” и Г-дина Рада Симића из Тополе.