ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ - ДРУГО ПОЛУФИНАЛЕ

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ - ДРУГО ПОЛУФИНАЛЕМилошћу Божјом, а са благословом његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, по први пут је на територији наше епархије организовано полуфинално и финално такмичење свих средњих школа на нивоу целе Епархије шумадијске.

Од 32 средње школе које су узеле учешће у квизу, у полуфинале се пласиралo 8 школа. Полуфинала су одржана 07. маја 2012. године у просторијама Духовно Образовног Центра „Свети Јован Златоусти“ на Аеродрому са почетком у 11 часова. У другом полуфиналу су учествовале следеће екипе: Техничка школа из Аранђеловца у саставу Александра Милинковић, Душан Глишић, Јован Ђокић; Техничка школа из Лазаревца у саставу Јованка Миловановић, Сара Роксић, Јелена Арсенијевић; ТУШ „Тоза Драговић“ из Крагујевца у саставу Олгица Михајловић, Милош Радојевић, Виолета Ђорћевић; Техничка школа из Младеновца у саставу Лазар Михаиловић, Жарко Марковић, Наталија Ђорђевић. О регуларности такмичења рачуна је водио жири у саставу: Марко Гаљак, Предраг Обровић и Душан Трифуновић. Такмичење је водио ђакон Дејан Шишковић, а за технички део задужен је био Борко Богићевић.

У току прве три игре, питалица из области Старог и Новог Завета и Историје Цркве, и треће игре откривалице са општим питањима из Катихизиса, све четири екипе су показале изванредно знање и имале исти број поена. Игра која је, као што се и очекивало, одлучила победника биле су aсоцијације. Већ на самом почетку асоцијација, екипа која је остварила велику предност била je ТУШ „Тоза Драговић“. Између остале три екипе виђена је велика борба за пласман у полуфинале, и поред ТУШ „Тоза Драговић“ из Крагујевца у полуфинале се пласирала Техничка школа из Младеновца.

По речима и мишљењу мојих ученика, ово такмичење представља „најбољу иновативну ствар из веронауке, јер је популаризује, пружа могућност за лакше учење и упознавање са другарима из других градова“. Надамо се да ће молитвама нашега светог Владике и благословом Божијим у будућности бити још оваквих такмичења, и да ће то постати традиција која ће се не само наставити, него и умножити.

Вероучитељ, Душан Трифуновић