ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА МЛАДЕНОВАЧКОГИсповест свештенства Архијерејског намесништва младеновачког 6. априла 2012 године организована је ове године у Младеновцу. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован заједно са свештенством слижио је Литургију Пређеосвећених Дарова у цркви Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

Пре Свете Литургије свештенство младеновачког намесништва приступило је Светој Тајни исповести. Исповедник је био по благослову Епископа протојереј-ставрофор Милан Борота. Поред поменутог исповедника на Литургији Епископу су саслуживали протојереј ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј Бранислав Јеремић и јереј Владан Марић. Богослужењу на коме је присуствовао велики број верника посебан тон је дала Богом надахнута беседа Владике Јована у којој је посебан акценат дао на пост и молитву који су како Епископ каже “два светионика који осветљавају човеку пут” и који повезују небо и земљу. За оне који се не моле и не посте постоји опасност да ходајући по мраку падну у јаму.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије читао се реферат на тему: “Мисионарски рад међу младима”, који је припремио ђакон Петар Лесковац. После читања реферата приступило се плодоносној дискусији на ову тему, где су Епископ Јован заједно са свештенством износили лична искуства из мисионарског рада. У току дискусије Владика Јован је позвао свештенство да још више уложе љубави и труда у своју службу како би мисионарски рад био плодотворнији.

На крају сабрање је завршено заједничком трпезом љубави.

Петар Лесковац ђакон