ЦРКВA СПАЉИВАЊA МОШТИЈУ СВЕТОГ САВЕ У БАРАЈЕВУ

BarajevoДана, 14. октобра 2007. године у барајевском храму Светог Саве, окупило се свештенство са великим бројем верног народа да би дочекали Његово Преосвештенство eпископа шумадијског Г. Јована и да литургијски прославе празник Покрова Пресвете Богородице са својим архијерејем.

Празник је увеличан рукоположењем ђакона Александра Лукића из Рипња у чин свештеника. Владика је у одржаној беседи истакао да нам је Бог дао Цркву, литургију и причешће за спасење, а затим поучио рукоположеног свештеника о значају службе ''која је већа од анђеоске'' али нагласио да то не треба да га понесе да мисли да је већи од других.

 

Након службе владика је освештао капелу за паљење свећа, посвећеној Светој Анастасији Српској, чији је приложник Јово Пуповац, привредник из Барајева. Такође је освештао и спомен чесму која је подигнута у знак сећања на недавно преминулог београдског градоначелника Ненада Богановића, који је био велики добротвор српске цркве.

Након богослужења, приређена је трпеза љубави и настављена духовна радост свештенства и народа са својим Владиком.

Епископ је око 14. часова у истом храму у Барајеву, венчао свршеног богослова Игора Обрадовића из Бељине и Јовану Перић из Лисовића.

После венчања, владика се уз благослов опростио од свештенства и верног народа који су били испуњени несвакидашњом радошћу и задовољством.