ЕПИСКОП ЈОВАН У АРАНЂЕЛОВЦУ

ЕПИСКОП ЈОВАН У АРАНЂЕЛОВЦУУ недељу месопусну, на дан светих Фотија Цариградског и Вукола Смирнског 19. / 06. фебруара 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је са више свештеника орашачког намесништва Свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу. Првојерарх Цркве Божије у Шумадији са љубављу и радошћу долази у град под Букуљом јер свештенство и верни народ са љубављу и радошћу дочекују свог Епископа, што се показало и овог пута.

У беседи након прочитаног Светог Јеванђеља, Епископ Јован је између осталог нагласио да је темељ наше вере у нади на живот вечни и царство небеско и сходно томе, из овог света постоје само два пута: пут у живот вечни и пут у вечну муку. Од тога како се будемо опходили и понашали према ближњима својима, према нашој малој браћи, зависи којим ћемо путем кренути. Човек у овом свету треба кроз ближњег свог да гледа Бога, а велики човек је само онај човек који је велики на дан Страшног суда.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије евхаристијско сабрање настављено је трпезом љубави у дому Архијерејског намесника орашачког и старешине храма, протојереја-ставрофора Миће Ћирковића.

Милован Ранковић, протонамесник