ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОШ ЂУРА ЈАКШИЋ

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОШ ЂУРА ЈАКШИЋКао и претходних година, Свети Сава, молитвеник српског народа пред престолом Свевишњег Господа, заштитник и понос српске деце, прослављен је у школама нашег Богом чуваног града Крагујевца и епархије. У ОШ "Ђура Јакшић", која је једна од најстаријих и са дугом традицијом постојања у граду, празнична радост као и претходне године увећана је и доласком Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, који је на позив дирктора господина Ђорђа Божовића школске 2008. године, осветио просторије ове школе и служио Свету Архијерејску Литургију у њој.

Преосвећеног Владику су испред школе дочекали господин Зоран Аврамовић, који је са породицом ове године колачар, надлежни парох свештеник Драган Симоновић, директор, вероучитељ и ученици. Током резања славског колача школски хор је певао тропаре Светом Сави као и за време самог резања колача и одговарао на јектеније и возгласе, што је увећало празничну радост и увеличало само обележавање празника у школи. Након резања славског колача, владика Јован обратио се окупљенима пастирском поуком, а потом на велико задовољство и част хора, оркестра и осталих учесника, присуствовао приредби, коју су ученици са великим одушевљењем и љубављу припремали за свог Владику и присутне госте.

Пре приредбе, директор се захвалио Преосвећеном Владики што је и ове године својим доласком учинио велику част ученицима и школи и у име запослених уручио му икону као скромни дар захвалности на пажњи коју указује овој школи. Директор је такође уручио и захвалнице протојереју-ставрофору Зорану Крстићу, који је са породицом претходне године био колачар и господину Зорану Аврамовићу и породици, а потом се захвалио господину Зорану Рајовићу, начелнику шумадијског округа, што се одазвао да буде домаћин наредне године, као и протојереју Милићу Марковићу и свештенику Драгану Симоновићу.

вероучитељ Миодраг Крстић