У ПОДВИГУ ПОСТА ДОЧЕКАЈМО ПРАЗНИК

У ПОДВИГУ ПОСТА ДОЧЕКАЈМО ПРАЗНИКНа дан Светог Саве Освећеног 18./5. децембра, Детинце, у Храму Светог Саве на Аеродрому, Његово Преосвештенство Епископ Г. Јован уз саслужење братства Храма служио је Свету Архијерејску Литургију. Црква је била мала да прими верни народ који се окупио да прослави празник са својим Архијерејем. У складу са овим празником дечји хор при Храму Светог Саве учествовао је у богослужењу својим појањем.

 

Са благословом Његовог Преосвештенства сабраном народу у беседи обратио се ректор Богословије Светог Јована Златоустог, протојереј ставрофор др Зоран Крстић, који је надахнутим речима указао на неопходност подвига као саставног дела хришћанског живота.

- Ниједан подвиг није мали ни занемарљив када се приноси Господу у љубави и благодарности. И ово наше данашње окупљање око трпезе и чаше Господње, као и сам долазак у Храм на Свету Службу представља својеврстан подвиг за који ће Бог знати да узврати благодатним даром Духа Светога, навео је у беседи отац Зоран.

Беседа протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, ректора Богословије

Честитајући деци њихов празник у знак очинске љубави Његово Преосвештенство им је даровао пригодне поклоне, и ради успомене на овај дан сви заједно су се фотографисали пред вратима Храма, и наставили дружење уз трпезу љубави благодарећи Господу на изобилним даровима којима нас обасипа. Радост празника увећана је и учествовањем чланова новоформираног црквеног Одбора светосавске црквене Општине у догађају сабрања Цркве.

јереј Драган Поповић