ЗНАМО ИЗ ТВОГ МУЧЕНИЧКОГ ЖИВОТА ДА ЈЕ НАЈВИША ВРЕДНОСТ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС И СЛУЖБА И ЉУБАВ К ЊЕМУ

ЗНАМО ИЗ ТВОГ МУЧЕНИЧКОГ ЖИВОТА ДА ЈЕ НАЈВИША ВРЕДНОСТ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС И СЛУЖБА И ЉУБАВ К ЊЕМУСв. Стефан Дечански је у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу прослављен Архијерејском литургијом, коју је служио Епископ шумадијски Г. Јован.

Славарима који прослављају Св. Мрату, Владика Јован је уз честитке упутио позив да духовно прогледају и имају вере на начин на који је имао и њихов патрон Св. Стефан Дечански, који је пострадао и од свог оца и од свог сина, што га није поколебало да верује да ће му Господ кад – тад повратити вид и подарити духовни вид, када ће својим срцем сагледавати Тајну бића Божијег.

У њему није било сумње, његово срце је за Бога било безгранично. Све је подносио с кротошћу и смиреношћу, које су за њега биле изнад сваке круне и власти. Зато је Владика Јован нагласио да је немогуће имати љубави према Богу, а не волети људе, те да мржња произилази из гордости и сујете. Зло може у потпуности човеку изменити разум. Управо данашње Јеванђеље сведочи: „Доћи ће час када ће сваки који вас убије мислити да Богу службу чини (Јн 16:2)“, а ми из живота овога Светога краља Стефана Дечанског знамо да је највиша вредност људског постојања служба и љубав према Богу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

По одслуженој литургији, пресечени су славски колачи, а сабрање је настављено у парохијском дому Старе Милошеве Цркве у Крагујевцу.

протођакон Мирослав Василијевић

View the embedded image gallery online at:
https://eparhija-sumadijska.org.rs/vesti/item/2260-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId282fbdcf97