ВЕНЧАЊЕ У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ

ВЕНЧАЊЕ У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУЊегово Преосвештенство Епископ канадски Георгије, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у Саборном храму у Крагујевцу, уз саслужење свештеника Саборног храма, венчао је господина Владу Вучићевића, доктора офтамологије и госпођу Александру, 29. Октобра 2011. године.

Род људски, ваљда у свом дугом историјском ходу и није успео да створи лепшу, богатију, поетскију и садржајнију институцију од институције брака. Има оних који ће рећи да је брак превазиђена и преживљена институција. Но, и они не успевају да величини ове институције нађу прави надоместак, праву замену.

Брак је заједница живота мужа и жене у љубави. Јер љубав се састоји од безброј нити. Када се двоје воле те љубавне нити су сасвим испреплетене, тако да се скоро и не зна чије су које. Али љубавне нити које нису спојене са Богом исто су као биљка ишчупана из земље. Брзо увену и сасвим се осуше. Зато су данас, господин Влада Вучићевић и госпођа Александра у Саборном храму, ступили у свету тајну брака, да би у овој светој тајни њихове љубавне нити повезали са нитима Божанске љубави и тако њихова љубав добила прави смисао и значај.

Након венчања, у владичанском двору приређена је трпеза љубави за свештенство и госте.

Срећко Зечевић, јереј