МОЛИТЕ СЕ ДА ВАША ИМЕНА БУДУ ЗАПИСАНА НА НЕБЕСИМА

МОЛИТЕ СЕ ДА ВАША ИМЕНА БУДУ ЗАПИСАНА НА НЕБЕСИМА У четвртак 28. јула 2011. године на дан Светих мученика Кирика и Јулите, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење баратства овога светога храма.

Беседећи на 51.зачало Јеванђеља по Луки, Владика Јован је подсетио да су још апостоли својим животом, речију и делима потврђивали Христа у свету. Зато Господ поручује:"Радујте се јер су ваша имена записана на небесима (Лк10,23)". Христос још каже да ко вас слуша, слуша Оца мога, а такви су најпре уз Цркву своју, је не може се не признавати Црква и тврдити да се признаје Бог. Онај који слуша Цркву, њему се даје власт да стаје на змије  и шкорпије и да му се и зли духови покоравају.

Онај који сам умује, мислећи да може мимо Цркве, ревнује против Христа. Не исписују се имена наша на Небесима делима против Цркве, бојкотом Цркве, већ се она исписују послушношћу Цркви. Јер нико не може нанети зло Цркви, а да себи најпре не нанесе зло. Зато Господ захваљује Оцу што је то сакрио од мудрих и разумних, а открио безазленима. Молите се да имена ваша буду записана на небесима са осталим хришћанима, са онима који слушају Цркву, који се радују што су у Цркви, са онима који воле Христа, била је поука Владике Јована.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након причешћа верних, Владика је посетио братство Старе Милошеве Цркве у парохијском дому.

протођакон Мирослав Василијевић