ВИДОВДАН У ЛАЗАРЕВЦУ

ВИДОВДАН У ЛАЗАРЕВЦУВече уочи празника, а након одслуженог бденија у храму Светог Великомученика Димитрија у Лазаревцу, Тројке Бркић, тј. Нада, Вера и Слободан Бркић из Глушаца код Шапца, уприличили су грађанима Лазаревца диван и веома инспиративан концерт духовне музике. На репертоару су биле духовне песме Светог владике Николаја Велимировића и духовно-родољубиве песме попут песме ''Ој Косово'', аутора и композитора Љубе Манасијевића и друге народне песме везане за празник Видовдан. У том опусу нашла се и једна песма коју је, на текст Св. владике Николаја, компоновала и сама Нада Бркић, која је уједно, веома надахнуто, и најављивала сваку песму.

Будући да град Лазаревац слави данашњи дан Видовдан, као своје крсно име, свештенство храма Светог великомученика Димитрија је после одслужене свете Литургије,у спомен костурници, прочитало парастос свим војсковођама и војницима који су своје животе положили за веру и отачаство, од Косова па до данас, а чија имена само Бог зна. Том приликом венце су у крипти положили и представници ГО Лазаревац.

Након тога је одржана свечана седница Градске општине Лазаревац у којој су узели учешћа свештеници и ''Дечији хор'' храма Светог Великомученика Димитрија.

јереј Жељко Ивковић