ДУХОВИ СЛАВА БАЋЕВАЧКЕ ЦРКВЕ

ДУХОВИ СЛАВА БАЋЕВАЧКЕ ЦРКВЕОвогодишња прослава празника Педесетнице који је и слава баћевачке цркве, почела је у недељу светом литургијом коју су служили баћевачки свештеници јереј Влада Димитријевић и јереј Игор Обрадовић уз саслужење ђакона Дарка Павловића. Литургији је присуствовао верни народ баћевачке парохије. У наставку литургије служено је вечерње богослужење.

После је уследила литија кроз село Баћевац и по први пут после Другог светског рата литија је прошла и кроз село Бождаревац, где је народ са одушевљењем дочекао учеснике крсног хода. Након литије уследило је резање славског колача и трпеза љубави у парохијском дому.

Увече је у Баћевцу по први пут организована свечана академија у сеоском дому где се окупио велики број народа. Учесници академије су били: песници, певачи, гуслари, дечији хор... Покретачи ове предивне свечаности били су баћевачки свештеници са својим парохијанима.

Сутрадан је такође служена света литургија после које је литија ишла кроз село Гунцате, а која је била посебно свечана уз кочијаше и велики број народа. У центру села, пет свештеника и ђакон, осветили су крст на црквеном плацу где је планирана изградња новог храма, а затим је пререзан славски колач. После молитве приређена је трпеза љубави за све учеснике литије уз жељу да нас сваке године буде све више и више.

свештеник Владимир Димић