АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВЕЛИКОЈ КРСНИ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВЕЛИКОЈ КРСНИНа дан Светог мученика Василиска и Светог мученика Јована Владимира, у суботу 4. jуна 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор Епархије крушевачке Господин Јован служио је свету Литургију у Великој Крсни у близини Младеновца.

Уз Владику Јована служило је шест свештеника и три ђакона, а својим прелепим појањем Литургију је украсио хор „Благовести“. Због великог броја верника Света Литургија је служена испред храма Рођења Пресвете Богородице.

У својој надахнутој беседи Епископ Јован нагласио је значај хришћанске љубави која успева многе проблеме да реши. Подсетио нас је да смо као чланови Тела Христовог одговорни не само према своме спасењу, већ и да смо одговорни и за друге чланове, јер сви заједно чинимо Цркву Божију. Наравно као чланови Цркве ако некоме помажемо, не треба да се с тим поносимо већ да „не зна наша левица шта је дала десница“.

Беседа епископа шумадијског и администратора крушевачког Г. Јована

Након службе Божије Епископ Јован је обишао храм да би се видело докле се стигло у обнови храма који за ово веома старо село има велики духовни значај. На крају се приступило трпези љубави коју је припремио верни народ на челу са својим парохијским свештеником Живаном Жујовићом.

ђакон Петар Лесковац