СПАСОВДАН СЛАВА МАНАСТИРА САРИНАЦ

СПАСОВДАН СЛАВА МАНАСТИРА САРИНАЦНа дан када наша Света Црква прославља велики хришћански празник Спасовдан, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Саринац надомак Крагујевца.

У велелепној светињи која Вазнесење Господње прославља као своју храмовну славу, окупио се велики број благочетстивог народа.

Светом Литургијом началствовао је Владика Јован уз саслужењење протојереја – ставрофора Зорана Крстића, протојереја – ставрофора Саве Арсенијевића, протојереја – ставрофора Рајка Стефановића, протојереја – ставрофора Милована Антонијевића, протојереја Живомира Газдића, јереја Бобана Сеновића и ђакона Небојше Јаковљевића.

Беседа епископа шумадијског и администратора крушевачког Г. Јована

Честитајући славу Владика је у својој беседи говорио о значају и величини празника. Господ нам је својим Вазнесењем показао да ћемо и ми бити вазнети на небо. Празник Вазнесење нам објашњава шта је смисао нашег живота. А смисао нашег живота јесте да се сјединимо са Господом у вечном непролазном Царству небеском. Каш то се Господ узнео телом на небо, тако ћемо и ми по речима Апостола Павла бити узнесени ако се удостојимо, између осталог рекао је Владика Јован у својој беседи. Након резања колача и трократног опхода око храма уследила је трпеза љубави коју је за све присутне припремило братство храма.