ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА НАМЕСНИШТВА ЛЕПЕНИЧКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА НАМЕСНИШТВА ЛЕПЕНИЧКОГУ понедељак 11. априла 2011. године у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу свештенство Архијерејског намесништва Лепеничког приступило је исповести, коју је обавио пензионисани протојереј и бивши ставрешина Старе Цркве о. Драгослав Степковић.

Сутра дан у уторак 12. априла 2011. у храму Рођења Пресвете Богородице у Баточини, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених дарова уз саслужење протојереја-ставрофора Милутина Петровића, Драгослава Степковића, Звонка Витића и Сава Арсенијевића.

Литургији су присуствовали ученици ОШ „Св. Сава“ који су својим одговарањима на јектенијске прозбе и свештеничке возгласе, улепшали богослужење. Њима се по благослову Владике Јована беседом обратио јереј Срђан Тешић, који је нагласио да одрастајући ђаци стичу нова искуства кроз игру и школу, дружећи се једни с другима, јер заједништво и јесте смисао нашег постојања у овом и будућем свету и веку. Зато је неопходно да испуњавамо Христове заповести о љубави, те да у овим недељама Великог поста имамо на уму и позив Св. Јована Крститеља о покајању. Да се и други обрадују нашој доброти. „Већ у суботу децо, на Брбицу, носићете звончиће на себи у Цркви, оглашавајући радост, јер и Господ Исус Христос каже пустите децу мени. Зато се трудите да будете добри и да својим добрим делима обрадујете родитеље своје и Цркву своју, те да прославите Христа“, била је поука о.Срђана основцима који су се након тога са својим вероучитељима причестили.

Беседа јереја Срђана Тешића

После одслужене Литургије у сали Црквене општине Баточинске свештенсво Лепеничког намесништва се окупило да чује реферат на тему „Свештеник – Професионалац или Христов сведок“ који је поднео протонамесник Драган Симоновић. Уследила је отворена дискусија о свим питањима који се тичу не само пастирске службе, већ и конкретних проблема који се јављају у свакодневном животу и раду свештенства. Дискусију је затворио Владика Јован који је позвао на будност, ревност у вршењу службе и изнад свега на имање љубави као право и потпуно сведочанство наше вере.

ђакон Мирослав Василијевић