ИСПОВЕСТ У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ ОПЛЕНАЧКОМ

ИСПОВЕСТ У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ ОПЛЕНАЧКОМНа дан Сабора св. архангела Гаврила, 08. априла 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је служио Свету Литургију пређеосвећених дарова у храму Светог Пантелејмона у Клоки. Исповест свештенства је обављена у јутарњим часовима пре Свете Литургије. Исповедник је био, старешина манастира Јошанице, Јевтимије (Јутрша).

Литургију су певале монахиње манастира Никоља са диригентом хора „Опленац“ Маријом Ракоњац. Служби су присуствовала и причестила се деца из ОШ „Вук Караџић“ из Клоке.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Обративши се верном народу Епископ је поручио колико је важно да будемо присутни на великопосним богослужењима. Кроз молитве и псалме који се читају видимо колико смо духовно срљали.

Нико се не би спасао да Бог није дуготрпељив и многомилостив. Бог је љубав. Љубав Божија је натерала Бога да дође у свет и постане човек како би дао могућност човеку да постане Бог по благодати.

После одслужене Свете Литургије у сали парохијског дома, у Клоки, ђакон Остоја Пешић је прочитао реферат на Тему: „Јеванђелска љубав према непријатељима, ко је мој а ко Божији непријатељ?“, након чега је вођена плодна дискусија.