СВЕТИ НИКОЛА СЛАВА МАНАСТИРА ГРНЧАРИЦЕ

СВЕТИ НИКОЛА СЛАВА МАНАСТИРА ГРНЧАРИЦЕ Владика Јован – Чинимо добро Христа ради

Празничним бденијем и Светом Архијерејском Литургијом прослављен је празник Светог Николе - славе манастира Грнчарице у Епархији шумадијској. Епископу Јовану на Литургији саслуживали су, Архијерејски намесник крагујевачки протојереј – ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј – ставрофор Милан Борота и протојереј – ставрофор Радослав Сенић.

Честитајући славу игуманији Домники и сестринству, и свима онима који славе Светог оца Николу као своју крсну славу, Владика Јован је позвао да се угледамо на лик и дело овог великог оца Цркве Христове, да чинимо оно што је он чинио, ради спасења свога и задобијања живота вечног. А Свети отац Никола читавог свог живота чврсто и непоколебиво сведочио је Христа, пружајући помоћ свима, испуњавајући у потпуности речи Христове описане код јеванђелиста Матеја: Да не зна левица твоја што чини десница твоја" (Мт 6, 3).

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у манастиру Грнчарица

Владика је позвао да чинимо добро, тихо и скромно, онако како је то Свети Никола чинио, не себе ради, него Христа ради, громогласно кличући речи Светог апостола Павла: “Све могу у Христу Који ми моћ даје”.