КРСНА СЛАВА КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ КАРАЂОРЂЕВИЋ

КРСНА СЛАВА КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ КАРАЂОРЂЕВИЋЊихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина прославили су јуче красну славу Краљевске породице Светог Андреја Првозваног у Краљевском Двору у Београду. У Дворској капели Светог Андреја Првозваног Светом Литургијом је началствовао Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована и свештенства Српске Православне Цркве.

После Литургије и ломљења славског колача, организован је свечани ручак. Поред Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александара II и Принцезе Катарине, Сер Дезмонда Де Силве и г. Остина Причарда, славском ручку су присуствовали Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, Њихова Преосвештенства Епископи Шабачки Г. Лаврентије, Браничевски Г. Игњатије, Шумадијски Г. Јован, Врањски Г. Пахомије, Зворничко - тузлански Г. Василије, Хвостански Г. Атанасије, као и представници осталих цркава и верских заједница у Србији.

На свечаном славском ручку који је приређен након церемоније, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II обратио се уваженим званицама и пријатељима речима: “Времена су тешка и пуна искушења, али морамо имати вере и самопоуздања, јер смо на то обавезни и као људи, и као народ. Блаженопочивши Владика Данило Крстић говорио је да је Крсна Слава племићки грб сваке породице. Данас се клањамо том грбу и спајамо са нашим прецима, са свим људима који у срцу и уму носе Бога и његову реч.”

У поподневним и вечерњим часовима у Белом Двору приређена су два славска пријема на којима су Њихова Краљевска Височанства угостила представнике Владе, дипломатског кора, чланове Крунског већа, Крунског савета и Крунског кабинета, као и велики број угледних гостију из културног, политичког, пословног, академског и јавног живота Србије.