ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У РАЧИ

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У РАЧИПразник Ваведење Пресвете Богородице свечано је прослављен у седишту Архијерејског намесништва рачанског у Рачи. Сабрање је почело Светом Литургијом коју су служили протонамеснк Ненад Савић и ђакон Дејан Шишковић.

Наиме, да је циљ верске наставе увођење деце у литургијску заједницу, још једном су потврдили у великом броју ученици основне школе "Карађорђе" из Раче.

Они су са својим вероучитеље Владимиром Глишић и директором школе Зораном Јовановићем на позив "са страхом Божијим и вером приступите" заокружили своје знање стечено у училишту школе. Својим понашањем и активним учествовањем на Светој Литургији ученици су дали веома добар пример много старијим особама од себе.

На Светој Литургији присутним верницима се обратио протонамесник Ненад Савић, који је између осталог говорио о личности Пресвете Богородице, њеном значају за нас хришћане и хришћански живот. Подсетио је и то да је Света тајна Причешћа једини пут за остваривање заједнице са Богом, и да су ученици на челу са својим директором и вероучитеље данас дали пример активног литургијског живота другим школама у Шумадији.

На крају честитајући празник свима пожелео је да се овакво сабрање што чешће дешава у овом месту јер је ово велики дан за хришћанску цркву у Рачи.

 

Ђакон Дејан Шишковић