ЉУБАВ БОЖИЈА СЕБЕ ЖРТВУЈЕ ЗА ОНОГА КОГА ВОЛИ

ЉУБАВ БОЖИЈА СЕБЕ ЖРТВУЈЕ ЗА ОНОГА КОГА ВОЛИЕпископ шумадијски Г. Јован служио је у четвртак 10. јуна 2010. године у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу, Свету Архијерејску Литургију. Беседећи верноме народу Владика је позвао верне на духовну будност и опрезност, уз поуку како да живимо у овоме свету.

Будући да је свет пун зла, када се човек нађе у злу, ако му се не одупире и сам постаје зао. Зато нам је по речима Владике неопходна мудрост, која ће нам помоћи да трезвеније савладамо све препреке и искушења која нас у овоме животу сналазе. Директну поруку налазимо у Светом Јеванђељу , а то је да на зло не одговарамо злим . По речима Владике, Господ каже да ће људи једни другима чинити зло, јер неће моћи да поднесу реч Господњу коју апостоли произносе свету, а та реч јесте и сведочанство вере наше данас.    

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Старој цркви у Крагујевцу

Литургији у Старој Цркви присуствовали су и ђаци ОШ "Светозар Марковић", који су се на дан пред почетак школског распуста са својом вероучитељицом г-ђом Јеленом Ракић причестили, а после Литургије од Владике узели Архијерејски благослов.

ђакон Мирослав Василијевић