СПАСОВДАН У ЂУРИСЕЛУ КОД КРАГУЈЕВЦА

СПАСОВДАН У ЂУРИСЕЛУ КОД КРАГУЈЕВЦА Прослава храмовне славе Вазнесења Господњег и ове године у селу Ђуриселу код Крагујевца, отпочела је Светом Архијерејском Литургијом, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење свештенства Шумадијске епархије. Верни народ Ђурисела и околине дошао је у великом броју да дочека свога Архијереја, узимајући учешћа у светом богослужењу.

Поучавајући своју паству, Владика Јован је у својој беседи истакао смисао и значај великог празника Вазнесења Господњег који за нас хришћане представља радост а не тугу, као што нам каже и само Јеванђеље: да свако ко је видео распетог Христа својим очима савршено познаје радост, радост без сенке, радост коју од нас неће нико узети (Јн 17, 22).

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Ђуриселу

Након Свете Литургије пререзан је славски колач, а домаћин колачар био је господин Александар Пантовић из Ђурисела. Богат културно – уметнички програм у сарадњи Основне школе ,,Милоје Симовић'' из Драгобраће и културно – уметничког друштва ,,Адам Милутиновић Шамовац'' такође из Драгобраће, уз извођење народних песама и фолккора овага краја, на крају је зачињен песмама нашег познатог песника Добрице Ерића.