ЉУБАВ ДАЈЕ ОБЛИЧЈЕ ЧОВЕКУ

ЉУБАВ ДАЈЕ ОБЛИЧЈЕ ЧОВЕКУУ суботу, на дан Св. свештеномученика Антипе, 24. априла 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован посетио је храм Св. пророка Илије и парохијане места Брзан и надлежног пароха јереја Веселина Селенића, у Архијерејском намесништву лепеничком. Повод је био освећење и постављање новоосликаних икона Св. пророка Илије и Св. апостола и јеванђелисте Луке, израђених у мозаику, рад ликовног уметника Снежане Пантелић из Јагодине.

Дародавац је протојереј ставрофор Драгољуб Јовановић, умировљени прота јагодински, родом из Брзана са сином протојерејем Срђаном, а за покој душе недавно упокојеног сина Млађана.

После освеђења икона, скупу коме је присуствовало пуно деце и омладине Епископ се обратио својим епархиотима, са позивом да у овим тешким и смутним временима редовно долазе у свој храм, да буду чврсти и постојани у вери и нагласио да само љубав даје обличје човеку. Ако човек нема љубави према Богу и према ближњима, човек то обличје губи.

Владика Јован је у пратњи присутног свештенства и председника општине Баточина Г. Радише Милошевића, искористио време док су неимари постављали освећене иконе, да обиђе цео комлекс у порти брзанске цркве и цркву брвнару из 1825. године, светињу и ретку вредност овога краја.

 

протојереј – ставрофор Саво Арсенијевић