ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У МАНАСТИРУ ВЕНЧАЦ У БРЕЗОВЦУ

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У МАНАСТИРУ ВЕНЧАЦ У БРЕЗОВЦУБожанственом Литургијом још једном је потврђено јединство верних кроз свога Архијереја са самим Богом.

У понедељак трећи по Пасхи наш Владика посетио је светоарханђелски манастир Венчац где је служио Свету Литургију на којој су му саслуживала Високопреподобна Господа: Атанасије протосинђел, игуман Старог Хопова и Јустин јеромонах, атински постдипломац и сабрат старохоповски, Високопречасна Господа презвитери: Милован Ранковић, парох цркве врбичке у Аранђеловцу и Марко Стевановић, парох поповићки, као и Г. Стефан, јерођакон манастира Св. Георгија на Равној Романији и Г. Иван Гашић, конзисторијални ђакон.

У Литургији је учествовао и леп број верника из манастирске парохије и Аранђеловца.

Причестивши се Светим Тајнама, посведочили смо опет и опет да смо једно у Христу који нам даје снагу да можемо изнети свој подвиг до краја. Владика је нагласио у својој проповеди битност нашег уписивања у Књигу Живота које можемо управо остварити молитвом и причешћивањем.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у манастиру Брезовац

Братија манастира топло је заблагодарила своме Архипастиру што нас никада не заборавља, него напротив, бдије над нама као добри отац, походи нас и укрепљује да још боље и ревносније можемо служити Богу Тросунчаном.

 

Игуман манастира Венчац
Сава Богдановић, синђел