ВАСКРШЊИ ПОНЕДЕЉАК У СТАНОВУ

ВАСКРШЊИ ПОНЕДЕЉАК У СТАНОВУУ храму Светог великомученика Пантелејмона у Станову, 05. априла 2010. године, на Васкршњи понедељак, служио је Свету архијерејску литургију Његово Преосвештенство Г. Господин ЈОВАН, епископ шумадијски.

На други дан Васкрса имали смо посебно задовољство и част да дочекамо у нашем светом храму Његово Преосвештенство, епископа шумадијског Господина Јована и заједно са њим прославимо највећи хришћански празник Васкрсења Христовог.

Верни народ, окупљен у порти храма Светог Великомученика Пантелејмона, је дочекао свога епископа са радосним поздравом: "Христос воскресе". У препуном храму Његово Преосвештенство Господин Јован служио је Свету архијерејску литургију уз саслуживање више свештеника и ђакона. Велика радост прослављања празника над празницима, Васкрсења Господњег одражавала се на лицима народа окупљеног на евхаристијском сабрању око свога епископа, у заједници Тела и Крви Васкрслог Господа. Васкршњу посланицу Његовог Преосвештенства верном народу шумадијске епархије прочитао је протонамесник Горан Ђерковић. На позив ђакона са страхом Божијим и вером приступите Светим Телом и Крвљу Господњом се причестило мноштво верних, међу којима већи број деце и ученика са територије наше црквене општине.

По одслуженој Литургији пратећи свога владику из храма, верни народ га је поздрављао истим оним радосним поздравом, који ће се много пута чути у овим данима празника "Христос воскресе". Након тога, на већ традиционални начин, заједничарење је настављено за трпезом љубави, коју је припремило братство храма у част свога епископа, у своме парохијском дому.