ДАН ПОСВЕЋЕН ИКОНИ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ МЛЕКОПИТАТЕЉНИЦЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУ

ДАН ПОСВЕЋЕН ИКОНИ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ МЛЕКОПИТАТЕЉНИЦЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУСвечаним Литургијским сабрањем 25. јануара 2010. године обележен је дан иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице у манастиру Каленићу, која је уједно једна од слава ове свете обитељи.

Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г.Јован, уз саслужење свештенства Шумадијске епархије. Пре почетка Св. Литургије Владика Јован је освештао ново звоно које је манастир Каленић добио на дар. У својој беседи Владика је говорио о значају и улози Пресвете Богородице у животу сваког православног хришћанина, и о томе да је Пресвета Богородица не само Богомајка Богочовека Христа, већ и духовна мајка читавог људског рода. На крају Свете Литургије пререзан је славски колач, а сестринство манастира за све присутне приредило је свечану славску трпезу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у манастиру Каленић

Копију  иконе Млекопитатељнице  манастир Kаленић добио је на поклон на дан Ваведења 2009. године, и она се налази унутар храма у десној певничкој апсиди.

 

јереј Иван Јовановић