БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ НА ШУМАРИЧКОМ ЈЕЗЕРУ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ НА ШУМАРИЧКОМ ЈЕЗЕРУ У организацији братства Старе Цркве и удружења СВЕБОР (Српске вештине борења) која негује старе борилачке вештине и српски дух витештва и части, ове године је као и ранијих организовано Богојављенско пливање за Крст Часни, које се одиграва у Крагујевацу на језеру у Шумарицама.

Владика шумадијски Г. Јован је одржао кратки молебан пред почетак саме трке, честитавши присутном народу велики празник наше Цркве Богојављење.Владика је

рекао да жели да се свима нама Бог јавља и да се нада да ће то бити према мери узраста љубави које имамо једни према другима., a градоначелнику града Крагујевца г. Верољубу Стевановићу, који је био присутан са градским званичницима, зажелео милост, живот, мир, здравље, као и свим житељима овога града.

Након добијања благослова за учешће у трци од стране Преосвећеног Владике Јована, сви учесници су запливали ка Крсту, а победник је ове године био седамнаестогодишњи средњошколац Страхиња Тракић, који је постао власник прелазног Крста за ову годину.

Након уручења награда свим учесницима трке, празновање Богојављења је у организацији Свебора и Скупштине града настављено трпезом љубави.

ђакон Мирослав Василијевић