СВЕТИ НИКОЛА СЛАВА МАНАСТИРА ГРНЧАРИЦЕ

СВЕТИ НИКОЛА СЛАВА МАНАСТИРА ГРНЧАРИЦЕСветом Архијерејском Литургијом на дан Светог Николаја Архиепископа мирлијкијскога Чудотворца прослављена је храмовна слава манастира Грнчарице у Епархији шумадијској.

Његовом Преосвештенству Господину Јовану саслуживали су Архијерејски намесник крагујевачки протојереј ставрофор мр Рајко Стефановић и протојереј ставрофор Милан Борота.

У богонадахнутој беседи отац Рајко Стефановић је протумачио речи Светог апостола и Јеванђелиста Луке, позивајући нас да у свему следимо Христа. Ко хоће да буде Христов ученик и да иде за Њим мора бити спреман на страдање, на невољу и на жртву. Господ нам указује на ову истину, али нас и здруге стране храбри да и поред искушења неклонемо духом, јер нас као награда за наш труд чека велика плата у Царству Небеском. Христове речи да љубимо једни друге односе се на све генерације хришћана ма у ком они времену живели. Господ нам саопштава ко су они који ће нас прогонити и од којих ће нам невоље у овом свету долазити. То су деца оних који су и пророке пре нас прогонили. На нама је да се према таквим људима односимо на један крајње јеванђелски начин, а то је да волимо Бога и да љубимо ближњега.

Беседа протојереја-ставрофора Рајка Стефановића у манастиру Грнчарица на празник светог Николе

Након Литургије и резања славског колача приређена је заједничка трпеза љубави.