ИНТЕРНЕТ САЈТ ПОУКЕ.ОРГ ОСВОЈИО ПРВО МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ ВЕБФЕСТ

ImageИнтернет сајт Поуке.орг са форумом Живе речи утехе такмичио се ове године на фестивалу интернет сајтова Вебфест и остварио велики успех. Наиме, такмичио се у следећим категоријама, од укупних седамнаест-институционални, едукативни сајтови и форуми.

У категорији институционалних сајтова освојио је прво место за ову годину, а у категоријама едукативних сајтова и форума друго иако је и ту до последњег дана такмичења, 23. новембра држао прво место. Резултати гласања су се базирали на гласовима корисника интернета, а такође је постојала и награда за сваку категорију по одлуци жирија фестивала.

Ова презентацију је, на адреси www.svetijakov.org , основао јереј дубочки Иван Цветковић са благословом Епископа шумадијског Г.Јована. Форум је основан и покренут 24. маја ове године, такође уз благослов Епископа, а на потраживање јереја четвртог лаповског Горана Живковића. Убрзо је адреса промењена у pouke.org , а насловна страна сајта је преуређена и додат је велики број видео, аудио и текстуалних садржаја који се баве тематиком православља. У уредништву форума учествују и јереј вишњички Угрин Поповић, ђакон Љубиша Костић, ипођакон Димитрије Плећевић, као и више теолога и верујућих људи. Одређен број свештеника, ђакона и теолога такође активно учествује у раду форума који је изразито мисионарског карактера. Свако од уредника сајта и форума је учинио велики допринос овом успеху који је утолико већи јер исти постоји тек шест месеци. Вебфест је иначе највећи фестивал интернет сајтова у југоисточној Европи, а резултати гласања се могу видети на адреси http://www.wfest.org/ . Церемонија поводом објављивања резултата је одржана 26. новембра у Скупштини града Београда, а отворио ју је Зоран Алимпић, заменик председника Скупштине града. Приликом примања плакете и специфичног пехара у облику познатих слова www, јереј Горан Живковић се захвалио свима који су гласали за овај пројекат и нагласио да је ово велики успех православне речи на интернету са обзиром да сајт постоји тек шест месеци, а већ је, уз Божију помоћ, остварио горепоменуте резултате. Присуство свештеника на овом фестивалу и освајање награде је изазвало пажњу и занимање присутних гостију што је искоришћено за разговоре и остваривање разних видова сарадње.


Јереј Горан Живковић