Саопштење - Служење заупокојене Литургије и опела Блаженопочившег Патријарха српског Павла

Његово Преосвештенство Епископ бачки Г. др Иринеј, у име Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, после седнице Одбора који организује сахрану Блаженопочившег Патријарха српског Павла, у понедељак 16. новембра 2009. године, у Патријаршијском двору, саопштио је јавности неколико појединости у вези са опелом Блаженопочившег Патријарха Павла.

Владика Иринеј је саопштио да ће заупокојена Литургија бити служена у четвртак, 19. новембра 2009. године, у Саборној цркви у 7,30 часова, затим ће молитвена поворка кренути ка Спомен храму Светог Саве у 9,30 часова. Опело ће бити служено у 11 часова, а сахрана ће се обавити у манастиру Раковици, у 13 часова.

По личној жељи и Патријарховој препоруци свим верницима, Свети Архијерејски Синод апелује да се на сахрану не доносе венци, већ да се прислуже само свеће, а да се уместо венаца за покој душе угледног покојника, дâ добровољни прилог (по могућностима и доброј вољи верникâ) за довршење Спомен Храма Светог Саве на Врачару.

Владика Иринеј је апеловао да медији, електорнски и штампани, не зову у емисије, нити воде разговоре или траже интервјуе, са разним људима, често неупућенима, без знања Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, односно овлашћених и одговорних лица Одбора за сахрану.

Доставља: Епископ бачки др Иринеј

Преузето са сајта СПЦ-а