РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ Преосвећени Владика шумадијски Јован је са братством Светосавског храма и протојерејима Зораном Крстићем, Миланом Боротом, Животом Марковићем и јерејем Срђаном Тешићем служио Свету Литургију на дан светог мученика Нестора.

Пред почетак Литургије рукопроизвео је у чин ипођакона Мирко Шиљковића из Ердеча, свршеног богослова наше богословије и студента Богословског факултета у Београду.

Непосредно пред читање исповедног писма уследила је поука нашег архијереја у којој су истакнуте речи апостола Павла (“А ти, о човече Божији, бежи од тога а иди за правдом, побожношћу, вером, љубављу, и кротошћу”. (1 тим. 6,11)); које је управо сам Мирко, по божијем промислу прочитао на својој хиротесији. Ипођакона Мирка привели су ђакони и Преосвећени га је рукоположио за ђакона.

Беседа епископа шумадијког Г. Јована

Сви присутни на Литургији су осетили и величину и тежину благог дара којег је постао носилац и отац Мирко. Неопходно потребно је на тај дар гледати са крајњим смирењем, да би речи “Примивши божанске, свете, пречисте, бесмртне, небеске, и животворне страшне Христове Тајне, достојно заблагодаримо Господу” произвеле у нама истински вапај за Божјом заштитом и помоћу.

Јереј Немања Младеновић