ПРОСЛАВЉЕНА МАЛА ГОСПОЈИНА У МАЛОМ КРЧМАРУ

ПРОСЛАВЉЕНА МАЛА ГОСПОЈИНА У МАЛОМ КРЧМАРУРођење Пресвете Богородице, празник познат у народу као Мала Госпојина, и ове године је свечано прослављен у истоименом храму у Малом Крчмару. Свету Литургију су служили протонамесник Ненад Савић и јереј Горан Живковић уз саслужење ђакона Дејана Шишковића.

На Литургији је беседио јереј Горан Живковић који се дотакао свих важних детаља из живота највеће жене која се икада родила. Пресвета Богородица је имала необичан живот удостојивши се да роди Спаситеља човечанства Господа Исуса Христа. После његове смрти и васкрсења сведочила је Јеванђеље и мисионарила по од апостола формираним новооснованим  хришћанским општинама.  Безброј је примера људи који су нашли утеху и помоћ заступништвом Пресвете Богородице, тако да јој се сваки хришћанин и данас молитвом може обратити за помоћ и заштиту.

На крају беседе гореспоменути свештеник је, честитајући присутном народу  храмовну славу, пожелео да се и следећих година окупљају на Светој Литургији у још већем броју. Затим је вршена свечана литија око храма и пререзан је славски колач, да би на крају уследила трпеза љубави.

jереј Горан Живковић