СВЕТИ ЈОВАН ШАНГАЈСКИ ЛИТУРГИЈА У ДИВОСТИНУ

СВЕТИ ЈОВАН ШАНГАЈСКИ ЛИТУРГИЈА У ДИВОСТИНУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је 2. јула 2009. године када се Црква молитвено сећа на једног од најновијих сведока Васкрслога Христа Св. Јована Шангајског, служио Свету Архијерејску Литургију у манастиру Дивостину надомак Крагујевца.

После прочитаног Св. Јеванђеља Епископ шумадијски  изговорио је богонадахнуту беседу у којој је подсетио на лик и дело овог Божијег угодника, кога Црква празнује заједно са Св. апостолом Јудом и преподобним Пајсијем Великим.

Беседа у манастиру Дивостин код Крагујевца

Св. Јован Епископ Шангајски, Западне Европе и Сан Франциска још за живота стекао је ореол светитеља, напоменуо је Владика Јован. Својом скромношћу и животом несвакидашњим за људе овде на земљи, Св. Јован Шангајски још од ране младости определио се да служи правди и истини. Прошавши страдања и муке које је са радошћу прихватао, Св.Јован је бежао од људског хвалисања и величања, увек стављајући себе на службу Господу.

После заамвоне молитве Епископ шумадијски је заједно са свештенством пререзао славски колач и честитао славу господину Живку Борићу из Крагујевца.